קוראים לכם להצביע!

במציאות הישראלית בה בחירות ופוליטיקה הן עניין שבשגרה, ישנו צורך להעלות את המודעות לחשיבות ההצבעה

מאחורי כל קמפיין פוליטי טוב ישנו צוות גרפיקה מוכשר המבין מה מניע אנשים להצביע ולהתחבר למועמד שלהם

אגודת המעצבים הגרפיים יזמה תחרות עיצוב קמפיין לעידוד הצבעה בה המשתתפים נדרשו לעצב פוסטר, באנר ,פלאייר וסטיקר בעלי מסר ברור (ללא הזדהות מפלגתית) הקורא לכמה שיותר בעלי זכות בחירה לבוא להצביע.
כאן נציג בפניכם כמה מהכרזות הטובות ביותר בשפה העברית ובשפה הערבית וכמובן את הזוכים.

הזוכים

במקום הראשון – טל טבקמן

במקום השני – ליאל קריספין

במקום השלישי – אייל כרמי



עיצוב גרפי בחברה הערבית

תקשורת חזותית, או במונח השימושי יותר עיצוב גרפי, הוא תחום אשר בו מעצבים הופכים רעיונות מילוליים לתוצרים ויזואלים, תחום העיצוב מחולק לכמה מחלקות שונות בין אם זה דפוס (פרינט) לדיגיטל.

בעידן הנוכחי, החברה הערבית עדיין בתהליך התפתחות ומעבר מעולם הפרינט לדיגיטל. זהו תחום חדש ומתפתח יחסית בחברה שמרנית, אך ניתן לראות את ההתפתחות בכמה היבטים כגון: כמות הסטודנטים הערבים הנרשמים מדי שנה לפקולטות העיצוב במוסדות השונים שנקר, hit המכון הטכנולוגי חולון, ויצו, ביה״ס גורן וכו׳.

הזוכים

מקום ראשון – ג׳ומאנה ריימה


הכרזה מעבירה בצורה חד משמעית וברורה שנפסיק להיות אדישים ושאנחנו צריכים להשמיע את הקול שלנו. אף אחד לא ידאג לנו אם לא נדאג לעצמנו.

הכרזה מינימליסטית ומדברת על חוק הלאום שכתוב על הלחי בצד שמאל של (ג׳ואמנה הדמות והמעצבת) ומשפט בגדול ״תשמיע להם את קולך״.

מקום שני – אסלאן גוש


הכרזה עושה לנו סוג של משחק מה קודם למה, כתוב בכחול אני לא מצביע ואז מעל זה באדום פוליטיקה זה לכלוך, המטרה כאן היא להרתיע ואז לערער את הצופה להצביע.

הפוסטר מורכב מכמה אלמנטים בעיקר טיפוגרפיים בין אדום שהוא בדרך כלל צבע מאיים וכחול שזה הצבע הלאומי למדינה במקרה הזה, ומשפט בשחור של ״לשינוי בוא ותצביע״

מקום שלישי – ליהי בר חיים


הצורך לצאת ולהשפיע, לעשות שינוי כי כל קול חשוב.

הקול שלך שווה, מכתב שיוצא מתוך מעטפה.
ליהי בר חיים בחרה להשתתף דווקא עם קמפיין בערבית מתוך ההבנה כי דוברי הערבית ממעטים במיוחד להצביע, חשים כי לא סופרים אותם ולא מתייחסים אליהם כשווים. בדיוק לתחושה זו מכוון הקמפיין שלי, אומרת ליהי, אמירה לקהל הזה כי קולם שווה, גם במובן הפשוט של המילה – בעל אותו ערך כמו אחרים, וגם במובן הסלנגי – בעל ערך מוסף, רצוי ומוערך.

מאלק כבהה – סטודנט שנה ג׳ בבית ספר גורן ושופט בתחרות
לדעתי האישית, ישנם קשיים ופערים מהותיים בין הסטודנט הערבי לסטודנט היהודי במוסדות הלימודים.
אפשר להרגיש את זה בשכבה שלי בביה״ס גורן במכללת עמק יזרעאל, בעיקר מחסום השפה הנמצא אצל עמיתי הערבים אשר חווים זאת על בסיס יומי. ישנו קושי בהבנת המרצים ולכן התוצרים מופקים בהתאם להבנה. זהו אחד הדברים שבעייני גורמים לחוסר התפתחות במקצוע בחברה הערבית. מעבר לכך, הדור הראשון שלנו (ההורים) לא נוטים לתת תמיכה ממשית לילדיהם במקצועות האומנות מתוך תרבות שמרנית מהדורות שקדמו להם.
לחצו כאן לעמוד האינסטגרם של מאלק

כרזות שזכו בציון לשבח

אביתר נפתלי

נטע הדר

אור רייכרט


כשכל כך הרבה מידע מוטעה מציף אותנו הסיכוי לשכנע אותנו הולך וקטן והנטיה הטבעית תופסת את מקומה. אנשים רבים נוטים להגיד “אין למי להצביע” או “במילא אני לא משפיע” (וגם “כולם אותו דבר” שמעתי מכמה מכרים). אז זהו, זה לא נכון. למעשה בחירות זה המקום היחידי שלנו כאזרחים להשמיע את קולנו. אין לנו זכות להצביע. יש לנו חובה אזרחית. אז גם אם אתם גרים רחוק (נו באמת, תחבורה ציבורית חינם ומקסימום יש דרכים אחרות להצביע), גם אם זה היום המושלם למנגל או לים, וגם אם הילדים בחופש וצריך למצוא להם תעסוקה, תמצאו את הזמן ביום ולכו לעשות שינוי כי כולנו יחד זה הכח להשפיע.

אל תפספסו